Wykaz nieruchomości stanowiących własność Gminy Drawsko Pomorskie przeznaczonych do oddania w dzierżawę
Załącznik do Zarządzenia Nr 84/2025 Burmistrza Drawska Pomorskiego z dnia 09.06.2025 r.
Wykaz
Na podstawie art. 35 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami (Dz. U. z 2024 r., poz. 1145, poz. 1222, poz. 1717, poz. 1881), ogłasza się poniższy wykaz nieruchomości stanowiących własność Gminy Drawsko Pomorskie przeznaczonych do oddania w dzierżawę.
|
Oznaczenie nieruchomości /wg Księgi Wieczystej |
Powierzchnia przeznaczona do dzierżawy |
Opis nieruchomości i jej przeznaczenie |
Wysokość opłat |
Termin wnoszenia opłat, zasady aktualizacji opłat |
UWAGI |
|
Część działki nr 2/6 obr. 0007 miasta Drawsko Pomorskie (KW KO1D/00013417/7)
|
0,0602 ha zgodnie |
Działka niezabudowana znajdująca się |
185,00 zł/rocznie |
Czynsz płatny w terminie do 31 marca każdego roku z tym, że czynsz za 2025 rok płatny będzie w terminie 15 dni od podpisania umowy dzierżawy. W trakcie trwania umowy czynsz podwyższany będzie corocznie , co najmniej o roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w roku poprzednim ze skutkiem od dnia 1 styczni. |
Przetarg ustny nieograniczony, dzierżawa na czas nieoznaczony |
|
Część działki nr 2/39 i 2/6 obr. 0007 miasta Drawsko Pomorskie (KW KO1D/00009919/5) |
0,0612 ha zgodnie |
190,00 zł/rocznie |
Czynsz płatny w terminie do 31 marca każdego roku z tym, że czynsz za 2025 rok płatny będzie w terminie 15 dni od podpisania umowy dzierżawy. W trakcie trwania umowy czynsz podwyższany będzie corocznie , co najmniej o roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w roku poprzednim ze skutkiem od dnia 1 stycznia |
|
Część działki nr 19/10 obr. 0007 miasta Drawsko Pomorskie |
0,0060 ha zgodnie |
27,00 zł + 8% podatek Vat/rocznie |
Czynsz płatny w terminie do 31 marca każdego roku z tym, że czynsz za 2025 rok płatny będzie w terminie 15 dni od podpisania umowy dzierżawy. W trakcie trwania umowy czynsz podwyższany będzie corocznie , co najmniej o roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w roku poprzednim ze skutkiem od dnia 1 stycznia. |
|
Część działki nr 363/2 obr. 0011 miasta Drawsko Pomorskie |
0,0015 ha zgodnie
|
Działka niezabudowana znajdująca się w centralnej części miasta przeznaczona na cele składowe, Bp
|
7,50 zł + 23% podatek Vat/miesięcznie |
Czynsz płatny w terminie do 15 go każdego miesiąca. W trakcie trwania umowy czynsz podwyższany będzie corocznie , co najmniej o roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w roku poprzednim ze skutkiem od dnia 1 stycznia. |
Przetarg ustny nieograniczony, dzierżawa na czas nieoznaczony. |
|
Część działki nr 202/3 obr. 0006 miasta Drawsko Pomorskie |
0,0105 ha zgodnie
|
84,00 zł + 8% podatek Vat/rocznie |
Czynsz płatny w terminie do 31 marca każdego roku z tym, że czynsz za 2025 rok płatny będzie w terminie 15 dni od podpisania umowy dzierżawy. W trakcie trwania umowy czynsz podwyższany będzie corocznie , co najmniej o roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w roku poprzednim ze skutkiem od dnia 1 stycznia. |
|
Część działki nr 315 obr. 0011 miasta Drawsko Pomorskie |
0,0110 ha zgodnie
|
35,00 zł/rocznie |
Czynsz płatny w terminie do 31 marca każdego roku z tym, że czynsz za 2025 rok płatny będzie w terminie 15 dni od podpisania umowy dzierżawy. W trakcie trwania umowy czynsz podwyższany będzie corocznie , co najmniej o roczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w roku poprzednim ze skutkiem od dnia 1 stycznia |
|
Część działki nr 270/1 obr. 0011 miasta Drawsko Pomorskie |
0,020 ha zgodnie
|
10,00 zł/rocznie |
Wykaz podano do publicznej wiadomości poprzez umieszczenie na tablicy ogłoszeń na okres 21 dni w siedzibie Urzędu Miejskiego w Drawsku Pomorskim. Umieszczono na tablicy ogłoszeń w dniu 09.06.2025 r. Zdjęto z tablicy ogłoszeń w dniu ………………. 2025 r.